Smörjolja

Det finns många olika typer av smörjoljor för diverse applikationer och ändamål. Smörjoljan delas in i olika klasser och användningsområden beroende på dess viskositet, det vill säga hur trög- eller lättflytande de är. Smörjoljan kan vara baserad på olika sorters oljor såsom syntetiska oljor, vegetabiliska oljor och mineraloljor samt kan bestå av en eller flera av dessa oljor. 

Smörjmedel till fordon och industri

Det vanligaste området är att använda smörjmedel till fordon av olika slag och till industrin. Smörjmedlet är avsett för att minska friktion mellan rörliga delar så att de slits mindre. På så sätt kan man förlänga livet på många fordon och maskiner. Vilken sorts smörjolja man ska använda beror på användningsområdet den är tänkt till. Det finns olika miljökrav och tekniska krav att följa beroende på vad smörjoljan ska användas till. 

Användningsområde för smörjolja

Vi har smörjmedel speciellt utformat för underhållsbehovet till fordon och industrin. Smörjolja till bland annat bromsdelar, skjutbara tak, stolsskenor, lås och för att eliminera gnisslande ljud. Vi erbjuder temperaturbeständig, saltvattenbeständig, rostlösande och konserverande smörjolja med långtidsverkan. Vi har även olja för användning på svåra platser där smörjning normalt utförs med konventionell oljeburk. 

Medlet innehåller en avancerad formel som uppfyller den stränga standard som fackmannen kräver idag. Vi importerar våra varor från kända leverantörer i Europa som tillverkar smörjfett av högsta kvalitet. Ta kontakt med oss på Novline om ni har några frågor om våra produkter och dess användningsområden, vi guidar dig!