Rostlösare

En rostlösare används som namnet tyder att lösa upp rost, men också att rengöra ytan och driva ut fukt. Medlet ser till att få loss fastrostade bultar och muttrar samt hjälper mot gnisslande gångjärn med sin smörjande effekt. Detta gör att friktionen mellan fastrostade delar minskas. Medlet motverkar också ny korrosion, korrosion innebär att metalldelarna fräter sönder. När en korrosion uppstår blir det ännu svårare att ta bort muttrar och bultar då de fräter ihop. Det är viktigt att ingripa snabbt när man upptäcker rost, eftersom att det är enklare att förebygga än att rostlaga. En rostlösare kan också hjälpa till vid start av fuktiga motorer samt är en förebyggande metod vid elektriska fel. 

Vilka rostlösare erbjuder vi?

Lösningen mot detta är någon av våra rostlösare som är lämpliga vid olika tillfällen. Vi erbjuder kombinationsmedel med rostlösare, kontaktspray, smörjmedel och korrosionsskydd i samma, bland annat MoS2 på 400ml. Vårt utbud består också av chockfrysning och frigöring av fastrostade och korroderade delar. Kontakta oss för mer information!

Hur bildas rost?

Rost kan bildas på järn och järnlegeringar samt stål som är en blandning av järn och kol. Övriga metaller bildar inte rost utan endast korrosion. Rost uppstår när järn kommer i kontakt med vatten eller fukt och utsätts för syre i luften eller vattnet. Rostprocessen påskyndas om salt finns närvarande och om det är mycket luftföroreningar. Det är en god idé att även arbeta förebyggande när det kommer till rost.